Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-09@16:13:32 GMT

شب نوزدهم رمضان در اماکن مقدس عراق چگونه گذشت؟ +عکس و فیلم

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۵۶۳۱

شب نوزدهم رمضان در اماکن مقدس عراق چگونه گذشت؟ +عکس و فیلم

همزمان با شب نوزدهم ماه رمضان، مراسم احیای اولین شب از شب‌های قدر و مراسم عزاداری ایام شهادت امام علی (ع) در اعتاب مقدسه عراق با حضور جمع کثیری از عاشقان اهل بیت (ع) برگزار شد.

به گزارش مشرق، همزمان با اولین شب از شب‌های قدر، اعتاب مقدسه عراق مملو از جمعیت بود. در این بین با توجه به اینکه شب نوزدهم ماه رمضان همزمان با شب ضربت خوردن امیرالمؤمنین (ع) است، بسیاری از زائران این شب را در حرم امام علی (ع) احیا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس، حرم امیرالمؤمنین (ع) از همان لحظه اذان مغرب و افطار شاهد حضور جمع کثیری از زائران بود؛ به طوری که زائرانی از کشور پاکستان نیز در گوشه ایوان نجف در حال عبادت و عزاداری بودند.

دانلود

ورود دسته‌های عزاداری به حرم علوی

مراسم عزاداری ایام شهادت امیرالمؤمنین (ع) از قبل از اذان مغرب آغاز شده بود و تا سحرگاه ادامه داشت. البته مراسم شب احیا نیز در حرم علوی برگزار شد و زائران با در دست داشتن قرآن‌ها این مراسم را برپا کرده و قرار دادن قرآن‌ها روی سر صحنه زیبایی را در حرم امام علی (ع) به نمایش گذاشت.

پیر و جوان، زن و مرد همه با حضور در حرم مولا اولین شب از شب‌های قدر را احیا و پس از آن با نوای «حیدر حیدر» به سوی ضریح امام علی (ع) حرکت کردند و دست‌های خود را به ضریح مولا گره زده و دعای فرج را زمزمه کردند.

قبل از اذان صبح نیز دسته‌های عزاداری به سمت حرم مشرف شده و در ایوان نجف به عزاداری پرداختند. همچنین مراسم عزاداری ایام شهادت امام اول شیعیان در ایوان نجف با نوای یکی از مداحان و خادمان حرم امام علی (ع) برپا و «یا حیدر کرار» در ایوان نجف طنین‌انداز شد.

علاوه بر این، همزمان با اولین شب از لیالی قدر، در کنار سفره‌های افطاری، برخی به توزیع آب می‌پرداختند و در پایان هر مراسمی در نجف اشرف زائران برای رهایی از کرونا و تشرف زائران خارجی از کشورهای مختلف دنیا به این مکان مقدس دعا کردند. یکی از خادمان حرم امام علی (ع) که با شال‌ سبزررنگی به سمت ضریح امام علی (ع) حرکت می‌کرد تا زیارت نیابتی به جای آورد، خواستار تشرف همه عاشقان به حرم مولا شد تا از نزدیک به این مکان مقدس مشرف شوند و نماز زیارت بخوانند.

دانلود

عزاداری شب نوزدهم ماه رمضان در حرم امیرالمؤمنین (ع)

در کنار حال و هوای نجف اشرف و حرم علوی در سالروز ضربت خوردن مولا، کربلا هم مملو از جمعیت بود و بسیاری از عاشقان به کربلا و حرم سیدالشهدا (ع) مشرف شدند؛ چرا که تشرف به حرم امام حسین (ع) در این ایام سفارش شده است.

بر همین اساس، جمعی از مردم عراق در کربلا حضور یافته و مراسم احیای شب قدر را همراه با عزاداری به مناسبت سالروز ضربت خوردن امام علی (ع) را برگزار کردند. نه تنها در حرم امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع)، بلکه در بین‌الحرمین نیز مراسمی برگزار شد که در این مراسم زائران برای مظلومیت امام علی (ع) گریستند و سخنران این مراسم به روایتی از امیرالمؤمنین (ع) اشاره کرد که حضرت می‌فرمایند: به اندازه ریگ‌ها به من ظلم شده است.

دانلود

عزاداری نوزدهم ماه رمضان در بین‌الحرمین

علاوه بر این، حوالی سحرگاه نوزدهم ماه رمضان عاشقان حسینی با تشکیل حلقه‌هایی مراسم شب احیا را مجدد به صورت گروهی برگزار کرده و امام حسین (ع) را واسطه کردند تا خدا که در این شب که سرنوشت یک سال افراد رقم می‌زند، بهترین‌ها را برایشان مقدر کند.

برخی از زائران حرم ارباب نیز که برای رهایی از کرونا دست‌های نیایش و دعا را رو به آسمان بلند کرده بودند، از نبود زائران ایرانی گلایه داشتند و خواستار نجات از این ویروس و تشرف ایرانیان به عتبات شدند.

در کاظمین نیز با وجود اینکه شهر بغداد به دلیل برخی از مسائل امنیتی حالت آماده باش دارد و نیروهای امنیتی در قسمت‌های مختلف شهر مستقر هستند، مردم با دل و جان به سوی حرم امامین جوادین (ع) مشرف شدند و اولین شب قدر را در این مکان مقدس احیا گرفتند.

حضور جمع کثیری از زائران در شبستان‌های حرم امامین جوادین (ع) و البته رعایت نسبی فاصله اجتماعی از نکات قابل توجه در این شب سرنوشت ساز در شهر کاظمین و حرم امامین جوادین (ع) به شمار می‌رود.

همچنین در سامرا مراسم احیای شب قدر و عزاداری امام علی (ع) با حضور زائران برگزار شد و دعای جوشن کبیر توسط قاریان حرم امامین عسکریین (ع) قرائت شد.

همزمان با نوزدهم ماه رمضان و اولین شب از شب‌های قدر، مراسم احیای این شب سرنوشت ساز و عزاداری به مناسبت ضربت خوردن امیرالمؤمنین (ع) در شهرهای مقدس عراق و در جوار ائمه اطهار (ع) با حضور جمعیت برگزار شد. این امر در حالی است که حدود ۱۴ ماه است که به دلیل شیوع کرونا زائران ایرانی امکان تشرف به عتبات را ندارند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا فایل صوتی ظریف ماه رمضان امام علی ع شب های قدر کاظمین سامرا نجف کربلا حضرت عباس حرم علوی نجف اشرف دعای جوشن کبیر اولین شب از شب های قدر نوزدهم ماه رمضان حرم امام علی مراسم احیای حرم امامین ضربت خوردن ایوان نجف شب نوزدهم برگزار شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۵۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری یادواره روحانی شهید سیروس در لنده

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهکیلویه و بویراحمد، در آستانه برگزاری کنگره ملی شهدای استان و اجلاسیه شهدای شهرستان لنده، یادواره آبروی محله روحانی مفقودالاثر شهید سید رمضان سیروس شهید شاخص سال ۱۴۰۳ در لنده باحضور اقشار مختلف مردم و مسئولان در مسجد امام حسن مجتبی علیه السلام برگزار شد.
فرمانده سپاه ناحیه لنده با اشاره به نقش روحانیون در دفاع مقدس و بعد از آن گفت: روحانیون از بدو پیروزی انقلاب اسلامی همواره نقش راهبری جامعه را برعهده داشته و دارند که نقش بارز روحانیون در روشنگری جامعه در خصوص مسائل مختلف همواره آشکار است و در دفاع مقدس نیز حضور آنان قوت قلبی بود برای همه رزمندگان و بر اساس آمار بیش از ۳ هزار روحانی شهید در دوران دفاع مقدس و بعد از آن تقدیم انقلاب اسلامی شده است.
سرهنگ پاسدار روح الله ویسی افزود: شهید والامقام سید رمضان سیروس تنها شهید روحانی شهرستان لنده است که به‌واسطه ابعاد شخصیتی ممتاز در حوزه اخلاق، مسائل دینی و اعتقادی که این شهید والامقام داشتند به‌عنوان شهید شاخص سال ۱۴۰۳ شهرستان لنده انتخاب شدند.
در ادامه نیز امام‌جمعه بخش سوق با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای استان به‌خصوص شهدای روحانی گفت: امنیت و آسایش امروز را مرهون خون شهدا هستیم، چرا که با وجود این‌همه مشکلات اقتصادی مردم پای آرمان‌های امام و رهبری و شهدا ماندند که این نشان از ایمان و اعتقاد آنان دارد.
حجت‌الاسلام و المسلمین کیانی اصل گفت: یکی از مهم‌ترین توصیه‌های شهیدان بحث حضور در نماز جماعات و مساجد بود که این مهم متاسفانه امروزه به‌واسطه عملیات جنگ ترکیبی دشمنان کم‌رنگ‌تر شده است که باید همه ما نسبت به وصیت‌نامه شهیدان دغدغه داشته باشیم.
امام‌جمعه بخش سوق گفت: هدف اصلی دشمن در ناتوی فرهنگی خود، جوانان و نوجوانان هستند که می‌خواهند با ترویج فرهنگ منحط غربی آنها را به گمراهی بکشانند.
وی افزود: امیدواریم خداوند به همه ما توفیق دهد تا بتوانیم برای کنگره شهدای استان و اجلاسیه شهدای شهرستان‌ها سنگ تمام بگذاریم و عطر و بوی فرهنگ و تفکر شهیدان را در سراسر استان جاری و ساری کنیم و در مسیر شهدا گام برداریم.
لازم به ذکر است، این برنامه به همت کمیته روحانیون و طلاب اجلاسیه شهدای شهرستان لنده و حوزه مقاومت بسیج ولی عصر(عج) وناحیه مقاومت بسیج شهرستان لنده با اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی از جمله دکلمه و مداحی برگزار شد

دیگر خبرها

  • آیین خطبه‌خوانی خادمان و زائران حرم حضرت معصومه(س) + تصاویر
  • اسارت مظلوم‌ترین حوزه دفاع مقدس است
  • برگزاری یادواره‌ شهید شیرودی در دشت ذهاب
  • ترکیب دل‌انگیزی از ایران و عراق و افغانستان
  • جزئیات اعزام زائران کردستانی به سالگرد ارتحال امام (ره)+فیلم
  • برگزاری یادواره روحانی شهید سیروس در لنده
  • میزبانی حرم مطهر رضوی از زائران غیرایرانی در دهه کرامت
  • اعتراض دانشجویان به تعطیلی ۲۳ ماهه مسجد دانشگاه شریف
  • اعزام ۸۰ نفر از خادمیاران و جوانان بهادران به مشهد مقدس
  • ثبت‌نام ۳۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت